מערכת PEPPER

מהו חוק הטיפים במסעדות? ואיך הוא ישפיע עלינו?

מערכת PEPPER
״חוק הטיפים" שנכנס לאחרונה לתוקף, משפיע לא רק על עולם המסעדנות אלא גם על כיס הצרכנים. אז מה בעצם השתנה? מי מרוויח ומי ממש כועס? ריכזנו עבורך את כל המסקנות הרלוונטיות

מהפכת הטיפים 

אז מה ש״חוק הטיפים״ אומר, בעצם, זה שאם עד היום כספי הטיפים נתפסו כהכנסה של העובדים, עכשיו הם ייחשבו בתור הכנסה של המסעדה, של המעביד. וכך, כל המלצרים והברמנים שהיו רגילים לקבל שכר באינספור צורות שונות (מזומן + תלוש, רק מזומן, תלוש ובו כל הטיפים, רק טיפים לכיס וכו׳) יתחילו לקבל משכורת מסודרת מהמסעדה בניכוי ההפרשות לפנסיה, ביטוח לאומי, מס הכנסה ומס בריאות. או במספרים – בערך 35% פחות ממה שהם עשו עד היום. 

 

הרעיון מאחורי ״חוק הטיפים״ הוא להסדיר את ענף המסעדנות ששכר העובדים בו היה נחשב לתחום די אפור ולא מוחלט. למשל, בתי הדין לעבודה התמודדו לא אחת עם סוגיות הקשורות לטיפים ובכל פעם הפסיקות היו שונות. חוץ מזה, לא היתה אחידות בשכר במקומות שונים ו.. כידוע, על מיליארדי שקלים בשנה שהרוויחו המלצרים לא שולמו מסים.

 

אז מי מרוויח ומי מפסיד?

השאלה הזו קצת מורכבת, כי האמת שלשני הצדדים במשוואה כנראה יהיה קשה להתרגל. המלצרים שרגילים לקחת לכיס ערימת שטרות מנופחת יצטרכו להמיר אותה במשכורת אחת, פעם בחודש, ככל הנראה נמוכה יותר. בעלי העסקים, מצדם, יצטרכו לעמוד באותה המשכורת באופן קבוע, מה שעשוי להיות קשה בתחום שבו המצב הבטחוני, מזג אוויר ומשתנים נוספים משפיעים מיידית על ההכנסה, ומטים אותה לכאן או לשם. ובנוסף, ייתכן שהם יסבלו מבריחת עובדים בגלל המצב החדש. אה, ואגב – יש מישהו שעדיין לא הזכרנו בכלל: הלקוח! נכון לכרגע מעריכים שאם לא יימצא שום הסדר אחר, ״חוק הטיפים״ יגרור עליית מחירים של בין 15%-20%, מה שאומר בעצם שגם אם אין לך שום קשר מקצועי לענף – יכול להיות של״חוק הטיפים״ תהיה השפעה גם עליך.

 

 

 

רגע, אבל… חדשות חמות מהתנור!

אז כאמור הרוחות סוערות – אבל רגע לפני שהחוק נכנס לתוקף, נודע כי לשכת המס מנסה ליזום ביחד עם מובילי ענף המסעדנות בארץ איזשהו סידור אחר: להפוך את כל המלצרים לעוסקים פטורים. כלומר, המלצרים יוציאו קבלה בסוף כל משמרת על סכום הטיפים שקיבלו וכך לא יצטרכו לשלם מע״מ. מדובר במהלך די מטורף ש אמור למנוע את הפגיעה הצפויה בשכר המלצרים ולהשאיר להם יותר כסף בכיס, וגם לחסוך למעסיקים הוצאות.

 

*הטור נכתב ע"י מערכת PEPPER.

 

תגובות הקוראים (44)

  1. זהר

    לשיננית שלי– אני לא נותן טיפ. לקופאית בסופרמרקט- אני לא נותן טיפ. לספרנית בספריה, לנהג האוטובוס, לאחות במרפאה, לרופא, כל כך הרבה נותני שרות ורק למלצרים צריך לתת? אני בעיקרון לא משאיר אלא עיגול של השקל האחרון. לא מוצא חן שיבואו בטענות לבעל המסעדה. נ.ב אני לא סובל את השרות בארץ כל רגע באה המיידלע ושואלת הכל בסדר ואז אני אומר לה: זה וזה וזה לא בסדר–ואין שיפור. לכן אני אוכל רק בבית או פלפל אם אני רחוק מהבית ורעב. אפשר גם שוורמה.

  2. טל

    ברגע שהטיפ עובר לבעל המסעדה אני אפסיק לתת טיפ. גם ככה זה די מעצבן שכשאני נותן טיפ למלצר מסויים על שירות יוצא מהכלל הטיפ לא מגיע אליו אלא מתחלק בין כל נותני השירות.

  3. דודי

    גם ככה המסעדות ובמיוחד הברים גנבים בני גנבים, כל דריינק הכי מסכן 50 ש”ח עכשיו תוסיפו עוד 15% טיפ לאן נגיע? אולי פשוט נחזור לימי התיכון ונתמסטל כבר בחניה. עכשיו ברצינות שני זוגות מגיעים לשבת בבר כמה משקאות מעט אוכל ובום 600 ש”ח כשאתה מבין שכל העלות אולי 100 ש”ח והבונוס זה שירות גרוע ומתנשא מצד המלצרית שעושה טובה שניגשת אליך. אסור להגיע לתל אביב עדיף לצאת לברים ברחובות הוד השרון רעננה ועוד מקומות מדליקים בלי כל הפלצנות המיותרת

  4. Henrik Rotem

    Let the client decide about TIP . It is not the government business
    Stop the over regulations

  5. דניאל חדד

    המסעדה תכניס את הטיפ בסוף החשבון -זה יביא את הלקוחות שלא ירצו לשלם .
    בנוסף גם המסעדות יעלו מחירים .
    הלקוחות ישלמו ברגליים ולא יגיעו
    פועל יוצא שכולם יפסידו
    הרמה תרד עקב יאוש המלצרים
    מסעדות יסגרו
    העיקר שמס ההכנסה יפסיד שקל
    מטומטמים כולם :
    חבל

    • חגי

      מה נהיה טיפ למלצר כן ולאינסטלטור לא? הגיע הזמן שהמלצרים יוסדרו בתלוש…….
      ומה יקרה? מסעדות יסגרו? כנראה שלא…

  6. גננת

    שקט בכיין

  7. יזם

    “נשירת סטודנטים רבים ובריחת מוחות”
    We will take the chance 🙂

  8. רם

    למה לסבך דברים פשוטים?
    כשאני מקבל את חשבון הארוחה ואני מעוניין לתשר את המלצר עפ”י מידת שביעות רצוני מהשרות
    אני אסמן את שיעור התשר :
    10%
    15%
    20%
    לא מוכן לשלם תשר
    ובזה מסתיימת הפרשיה

  9. חוד

    הגיע הזמן שהשטות הזו שנקראת טיפ תצא מהשוק, שבעלי המסעדות ישלמו משכורת למלצרים, יכללו את זה במחיר המנה ובא לציון גואל, כמו בהרבה מדינות בהן המלצר מקבל משכורת ואיין איין טיפים !! לא כל דבר צריך. להעתיק מהאמריקאים

    • זהר

      הגיע הזמן. המלצרים יתחילו לצבור זכויות בביטוח לאומי, פנסיה. הצרכנים יפסיקו לסבול את ההתחנחנות של המלצריות. יעלה הגיל הממוצע של המלצרים .

  10. רן

    עיוות מטורף!
    המלצרים גם ככה לא מרוויחים מי יודע מה.
    כשאני נותן טיפ, אני נותן אותו למלצר ולא למסעדה שגובה מחיר יפה על המנה גם ככה.
    וגם לא למדינת ישראל שתתחיל לקבל מיסים על הטיפ הזה.
    אשקול אם לתת טיפים אם החוק יעבור.

    • א

      גם עובדי ניקיון ומאבטחים לא מרוויחים הרבה.
      אז למה שהם כן ישלמו מס?
      מלצרים לרוב דווקא באים משכבות פחות נמוכות בחברה והם פשוט צעירים. אין שום הצדקה לתת פטור ממס לכל הסקטור.
      אין גם הצדקה לפטור ממעמ

Comments are closed.