מערכת PEPPER

מהו חוק הטיפים במסעדות? ואיך הוא ישפיע עלינו?

מערכת PEPPER
״חוק הטיפים" שנכנס לאחרונה לתוקף, משפיע לא רק על עולם המסעדנות אלא גם על כיס הצרכנים. אז מה בעצם השתנה? מי מרוויח ומי ממש כועס? ריכזנו עבורך את כל המסקנות הרלוונטיות

מהפכת הטיפים 

אז מה ש״חוק הטיפים״ אומר, בעצם, זה שאם עד היום כספי הטיפים נתפסו כהכנסה של העובדים, עכשיו הם ייחשבו בתור הכנסה של המסעדה, של המעביד. וכך, כל המלצרים והברמנים שהיו רגילים לקבל שכר באינספור צורות שונות (מזומן + תלוש, רק מזומן, תלוש ובו כל הטיפים, רק טיפים לכיס וכו׳) יתחילו לקבל משכורת מסודרת מהמסעדה בניכוי ההפרשות לפנסיה, ביטוח לאומי, מס הכנסה ומס בריאות. או במספרים – בערך 35% פחות ממה שהם עשו עד היום. 

 

הרעיון מאחורי ״חוק הטיפים״ הוא להסדיר את ענף המסעדנות ששכר העובדים בו היה נחשב לתחום די אפור ולא מוחלט. למשל, בתי הדין לעבודה התמודדו לא אחת עם סוגיות הקשורות לטיפים ובכל פעם הפסיקות היו שונות. חוץ מזה, לא היתה אחידות בשכר במקומות שונים ו.. כידוע, על מיליארדי שקלים בשנה שהרוויחו המלצרים לא שולמו מסים.

 

אז מי מרוויח ומי מפסיד?

השאלה הזו קצת מורכבת, כי האמת שלשני הצדדים במשוואה כנראה יהיה קשה להתרגל. המלצרים שרגילים לקחת לכיס ערימת שטרות מנופחת יצטרכו להמיר אותה במשכורת אחת, פעם בחודש, ככל הנראה נמוכה יותר. בעלי העסקים, מצדם, יצטרכו לעמוד באותה המשכורת באופן קבוע, מה שעשוי להיות קשה בתחום שבו המצב הבטחוני, מזג אוויר ומשתנים נוספים משפיעים מיידית על ההכנסה, ומטים אותה לכאן או לשם. ובנוסף, ייתכן שהם יסבלו מבריחת עובדים בגלל המצב החדש. אה, ואגב – יש מישהו שעדיין לא הזכרנו בכלל: הלקוח! נכון לכרגע מעריכים שאם לא יימצא שום הסדר אחר, ״חוק הטיפים״ יגרור עליית מחירים של בין 15%-20%, מה שאומר בעצם שגם אם אין לך שום קשר מקצועי לענף – יכול להיות של״חוק הטיפים״ תהיה השפעה גם עליך.

 

 

 

רגע, אבל… חדשות חמות מהתנור!

אז כאמור הרוחות סוערות – אבל רגע לפני שהחוק נכנס לתוקף, נודע כי לשכת המס מנסה ליזום ביחד עם מובילי ענף המסעדנות בארץ איזשהו סידור אחר: להפוך את כל המלצרים לעוסקים פטורים. כלומר, המלצרים יוציאו קבלה בסוף כל משמרת על סכום הטיפים שקיבלו וכך לא יצטרכו לשלם מע״מ. מדובר במהלך די מטורף ש אמור למנוע את הפגיעה הצפויה בשכר המלצרים ולהשאיר להם יותר כסף בכיס, וגם לחסוך למעסיקים הוצאות.

 

*הטור נכתב ע"י מערכת PEPPER.

 

תגובות הקוראים (44)

  1. סועד וותיק

    ארצה, אתן טיפ….לא חובה.
    טיפ הוא מענק שביעות רצון של המשלם. אין לחייב את הסועדים בתשלום זה.
    מסעדה\נותן שרות שיחייבו בטיפ בחשבונית, יש להדירם מביקור

  2. אבי

    מדוע באירופה אין טיפים?

  3. אלי

    מה לגבי האולמות האם זה חוקי. שבעלי האולם מכריחים את מזמין האולם לטיפים למלצרים. והוא קובע כמה ואני לא אומר על האורחים שגם נותנים. ועוד דבר. שבעלי האולמות גובים מבעל השמחה עבור אם מפעילים מוזיקה של זמרים. למה שלא יקחו מהטקליטנים

  4. אבי

    למה שלא ישלמו למי שאוכל טיפ. נכון זה הזוי. אז גם לשלם יקר וגם טיפ. איך אומרים מי מת

  5. יוסי

    אנחנו לאט לאט הופכים למדינה של האח הגדול”
    שהכל מצולם אתה יכול לנסוע רק עם רב קו. לשלם רק עם פלסטיקים. הורסים את הטעם לחיות
    אין שום חופשיות עוד מעט יכנס הבינה המלאכותית .וזה הוא נעבוד מול רובוטים .ואין בגצמעניין.

  6. ron

    פשוט יותר לאסור לתת טיפ . לחייב את בעלי המסעדות לשלם כהוגן למלצרים, כולל תנאים סוציאליים והפרשות פנסיה .
    מכובד יותר ופחות מסובך .

Comments are closed.