
לא נופלים ברשת: כך תשמרו על החשבון שלכם
אייל אסרףבמציאות שבה נוכלים מבקשים להונות רבים באמצעות הודעות מפוברקות, חשוב לזכור: אם מקפידים על כמה כללים בסיסיים– אפשר להימנע מהונאה.
כך תזהו מיילים ו-SMS חשודים
קיבלתם הודעה עם בקשה לעדכן פרטים אישיים או סיסמאות? – זה לא הבנק שלכם ששלח לכם אותה! נוסח דחוף או מאיים שקורא לפעולה מידית, צריך גם הוא לעורר חשד מידי. כמו כן, קישור חשוד יכול להכיל לינק מקוצר שיוביל לכתובת לא מוכרת.
חשוב שתדעו, כי שם השולח ניתן לשינוי ולכן הודעת מייל או sms מגורם מוכר לכאורה, לא מבטיחים אמינות ויכול להיות שמי שבעצם שלח לכם את ההודעה הוא עבריין רשת.
מה לא לעשות?
הימנעו מללחוץ על קישורים חשודים! אם לחצתם אל תזינו פרטים אישיים וסיסמאות באתרים חשודים – וגם אל תפיצו את ההודעה החשודה שקיבלתם למשפחה וחברים.
מה לעשות?
תמיד עדיף להיכנס לאתר לאומי ישירות ולא באמצעות קישור (או לחילופין לחפש את אתר לאומי בגוגל ולהיכנס משם) ולפני שתזינו פרטים ודאו שכתובת האתר מוכרת לכם (שייכת ללאומי).
אם יש לכם ספק או חשד כלשהו, תוכלו לבדוק האם ההודעה מופיעה במאגר ההודעות הידועות לנו כחשודות>> כמו כן ניתן לעדכן אותנו בטלפון 5522* או להעביר אלינו את ההודעה החשודה, באמצעות המייל abuse@bll.co.il ולאחר מכן מחקו את ההודעה.
היזהרו גם משיחות טלפון
קיבלתם שיחת טלפון מגורם שמזדהה כבנקאי, או כל גורם אחר שמבקש לקבל מידע? יתכן שמישהו מנסה להפיל אתכם בפח, ולאחר שירכוש את אמונכם בטלפון באמצעות מסירת פרטים מזהים שלכם, יבקש שתמסרו פרטי אשראי, תשובות לשאלות הזדהות, סיסמאות או קוד שקיבלתם ב-SMS.
מה לא לעשות?
הבנקאים שלנו לעולם לא יבקשו למסור סיסמאות ומספרי כרטיסי אשראי מלאים! בכל מקרה, אם יש לכם ספק אפילו קטן, אל תמסרו את הפרטים שהתבקשתם. טיפ קטן בנושא: לא מומלץ להשאיר את מספר הטלפון שלכם חשוף ברשתות החברתיות ובטח לא לכתוב אותו בתגובות לפוסטים הקשורים לנושאים פיננסים ובכלל.
מה לעשות?
נתקו את השיחה החשודה והתקשרו בעצמכם למוקד או למספר מוכר של הסניף, שם תוכלו לאמת את המידע שנמסר מהנציג לכאורה. כמו כן, אם במהלך שיחה שלחו לכם SMS וביקשו שתמסרו "קוד אימות" שקיבלתם, בדקו אם נוסח ההודעה תואם למטרה ולשיחה עם הנציג.
שמרו על הסיסמאות שלכם
כדי לשמור טוב יותר על הסיסמאות שלכם, כדאי להקפיד על הכללים הבאים:
מה לא לעשות?
- הימנעו מלבחור אותה סיסמה למספר אתרים, כי אם הסיסמה תיגנב, אותו נוכל יוכל לבצע כניסה לאתרים שונים.
- אל תשמרו את הסיסמאות שלכם בקובץ במחשב.
- לעולם אל תמסרו את הסיסמאות האישיות לגורם זר.
מה לעשות?
מתקשים לזכור את הסיסמאות שלכם? בחרו סיסמה שיהיה לכם קל לזכור, אך לא כזו הידועה לאחרים, כמו תאריך הלידה שלכם, מומלץ לשלב אותיות קטנות וגדולות, מספרים ותווים מיוחדים והקפידו להחליף לסיסמאות שונות זו מזו מדי פעם. באתרים שונים מומלץ להוסיף אימות דו שלבי, כך שבמקום להסתפק רק בהזנת סיסמה לצורך הזדהות, תוסיפו עוד אמצעי זיהוי, כמו קוד שנשלח אליכם לטלפון הנייד וכד'. עבור התחברות לאפליקציה הבנקאית מומלץ לאפשר התחברות באמצעים ביומטריים (כגון טביעת אצבע).
איך תגנו על המידע השמור בנייד שלכם
עושים כמעט הכל מהנייד שלכם? קבלו ארבעה צעדים פשוטים לשמירה בטוחה על המידע שלכם בסלולרי:
- עדכנו את מערכת ההפעלה ואת היישומים המרכזיים.
- הורידו תוכנות הגנה.
- הורידו אפליקציות רק מחנויות האפליקציות הרשמיות ורק מה שאתם באמת צריכים ואל תתפתו להתקין אפליקציות שמציעים לכם תוך כדי גלישה.
- חשוב לשמור על המכשיר ולנעול אותו בסיסמה או באמצעי ביומטרי, כי הרבה מידע ופרטים אישיים שלכם נשמרים עליו.