אייל בירן

על הקשר שבין חריימה לבנקאות ישירה

אייל בירן
כשקראתם את הכותרת של הטור הזה, לבטח ציפיתם למצוא בו כמויות של תבלינים ופירוט על סוגי הדגים

כשקראתם את הכותרת של הטור הזה, לבטח ציפיתם למצוא בו כמויות של תבלינים ופירוט על סוגי הדגים המתאימים לשימוש בהכנת חריימה.  ובכן, גם זה תיכף יגיע.אבל למעשה הטור הזה עוסק בנושא לא פחות חשוב: העצמאות שלך בניהול נכון של חשבון הבנק שלך.

נדמה לכם שהשתגעתי? אז זהו, שלא.

באחד מהחגים האחרונים, הכנתי ארוחה ל-20 בני משפחה. הוגש צלי בשר והיו סלטים ומנה נפלאה של צלעות טלה ופסטה ותפוחי אדמה, ולמנה הראשונה הגשתי חריימה.

אין לכם מושג עד כמה כבשלן חובב רציתי תמיד להכין את הדג ברוטב האדום החריף הזה.

והנה, כשניגשתי לספרי המתכונים גיליתי שיש עשרות מתכוני חריימה. תעשו גוגל לחריימה ותגלו אלפי אפשרויות.

צלצלתי לאמא של חברת נפש שלי, שהיא מומחית לחריימה, וקיבלתי הכוונה כללית ומכאן למעשה ירד לי האסימון.

חריימה לתפארתבקווים כלליים – תיבול חזק כבר בהתחלה; שימוש בסוג הדג המתאים; בישול ארוך. אבל כאן זה נגמר.

מכאן ואילך, אתה עצמאי לסגנן את החריימה כרצונך. זהו טיפ נכון לכל תבשיל, אך היה מלהיב לגלות שגם מתכון שעובר מדור לדור ונשמע מורכב מילולית ( ח- ר- י- י -מ – ה ), בפועל, עם קצת אחריות אישית השם (כמו התוצר עצמו) יכול להפוך  ל”חראיימה” או ל”חרייאמה”. רק חייבים להימנע מ”כריימה”.

מה הקשר בין הכנת חריימה לבין ניהול חשבון בנק ?

הקשר נעוץ בשאלת האחריות האישית שלנו. רבים מאיתנו חוששים עדיין מעצם המחשבה על חשבון הבנק.

כניסה לסניף בנק מבחינתם היא כמו כניסה לרופא שיניים או למוסך: או שיכאיבו לי או שיסבנו אותי. מבחינתם אין צורה טובה לצאת מהביקור הזה.

מן הסתם, אותם אנשים ימנעו במקביל גם מהמשימה המורכבת לפחות על פי שמה – הכנת חריימה בכוחות עצמם. הדבר יישמע להם מסובך ואם בכל זאת ינסו, הם יכינו את החריימה אך ורק לפי ההוראות של רות סירקיס (זוכרים? נפלאה. למרות שבינינו, היא מעולם לא הכינה חריימה) אחת לאחת.

אם תשאלו אותי, זה מסורבל, מקובע ולא חווייתי.

הגיע הזמן להעז, להפסיק לפחד ולהתחיל לחוות את עולם הבנקאות הדיגיטלית הקיים כיום כדי לשנות משהו בתפיסת העולם הכללית.

  • אין צורך לבוא לסניף.
  • אין צורך להתעמת פיזית מול בעלי תפקידים שמלחיצים אותך.
  • אתה יכול לשבת בבית ולהיות מנהל הבנק בעצמך.
  • אתה יכול למקסם את היתרונות הגלומים בבנקאות הדיגיטלית על פני הבנקאות המסורתית.

מה הקשר בין חריימה לבין בנקאות דיגיטלית - תתפלאו.

אז איך מתחילים ואיפה ניתן לגבש דפוסי פעילות עצמאיים ?

  • נתחיל מאתר הבנק באינטרנט – בצע פעולות בעצמך ושלם 70% פחות עמלות, בלי וויכוח ובלי לבקש מאומה. כל מה שאתה זקוק לו זו טיפת יכולת הקלקה על מסכי הדיגיטל. השאר זורם מעצמו ומכוון אותך נפלא.
    אתה זקוק להעברת כספים לצד ג’? שלוש הקלקות ובאחריות, הכסף יגיע ליעדו. המקבילה בעולם הקולינרי הינה ההבנה שבהכנת חריימה לא חייבים דג טרי. יש חלופה “דיגיטלית” – דג קפוא. יותר זול יותר זמין ופחות מסובך.
  • ערוץ הסלולר: גלישה לאתר הבנק דרך המכשיר מכל מקום ובכל זמן –  ושוב אתה קובע את התיבול המתאים לבדך.
    רוצה לראות יתרה? שתי הקלקות ואתה בפנים. רוצה לדעת אם הגיעה משכורת או בוצע זיכוי – קבל איתות ב-SMS ברגע הביצוע. חשבון הבנק אצלך בכיס של המעיל.
  • מוקד טלפוני: ידידותי, שירותי וסבלני. ממש כמו להתקשר לאימא של החברה שלך לגבי עצות לחריימה. הזמינות מרבית; המענה לשאלותייך מיידי; ביצוע הפעולות ידידותי באמצעות המענה הקולי או מול הבנקאי בטלפון; שעות הפעילות – 24 שעות ביממה. כמעט כמו בישול ארוך ואיכותי.
  • תקופה של מעט לחץ כספי: חריף לך מדי? תוסיף קצת לימון ומים. תוריד את החריפות וקח הלוואה דרך האתר. לבד, פשוט לבד. כמה תשלם בחודש? הפירוט מופיע על המסך. צריך הכוונה תוך כדי? התקשר למוקד ויסבירו לך.
  • למה להמתין בתור בימים לחוצים, אם אתה יכול לעשות הכול בעצמך מהבית בזמנך החופשי? למה להסתבך באטליז עם דג פורל או מושט שהם יקרים יותר, אם אפשר להכין חריימה מנסיכת הנילוס מופשר שקנית בסופר הקרוב? הטעם – גן עדן; ההשקעה – מינימלית; התוצאה – אותה תוצאה.

אז מה למדנו על הבנקאות בערוצים הישירים? הקשר הוא זמין, הוא זול והוא כדאי וזה בעיקר מעביר את השליטה בחשבון לידיך.

ומה עם החריימה? אז הנה הטיפ הישיר שלי להכנת דג מדהים.

  • שקית נסיכת הנילוס מופשרת מהסופר הקרוב.
  • צנצנת פלפל צ’ומה (תבלין מרוקאי לרכישה בכל סופר).
  • פפריקה אדומה חריפה.
  • שום – כתוש והרבה.
  • לימון.
  • קופסא רסק עגבניות.
  • מעט קימל.
  • מערבבים 10 דקות פלפל צ’ומה, פפריקה עם שום ורסק וקימל ומלח ופלפל.
  • כל הזמן לערבב ולהוסיף מעט מים בהדרגה.
  • אחרי הערבוב מניחים את חלקי הדג בצפיפות, סוחטים את הלימון ומוסיפים מים עד גובה פני הדג.
  • מבשלים כ-45 דקות.
  • שמים בצלחת עם חלה טרייה ולימון.
  • חוץ מהפפריקה והערבוב כל החלקים ניתנים לשינוי / לעדכון על פי החלטתכם. זכרו – אתם מנהלים את הכול.

אז קחו אחריות, תיהנו ובתיאבון.


תגובות הקוראים (35)

  1. ירון

    נהנתי מאוד, הרבה תאבון לפעול בערוצים ישירים.
    אמשיך לעקוב!

    הגב
  2. זינה פרנקל

    שלום אייל
    הכתבה שלך פתחת תאבון – גם לאוכל , אך עוד יותר להרחבה בנושא הערוצים הישירים. מתי ההמשך ?

    הגב
    • אייל בירן

      תודה שקפצת לבקר. המשיכי בביקוריך כאן בלאומי בלוג ואני מבטיח לכתוב עוד ועוד בהמשך בתחום הערוצים הישירים ובתחומים מעניינים נוספים.

      הגב
  3. איה

    אין מה שמדבר אלי יותר מאוכל (בטח מופתע) לעצם העניין מניסיון שלי באגף ומניסיונם של אחרים , לעיתים הערוצים הישירים נראים מסובכים כמו המתכונים של המטבח הסיני של אהרוני, אבל כשמנסים תמיד שואלים איך לא הצטרפנו קודם…? אז כל מילה מיותרת תצטרפו ותרוויחו.

    הגב
  4. חזי

    כתוב יפה, ומעורר תיאבון.. נראה שגם במסעדנות יש לך אמירה…

    הגב
    • אייל בירן

      חזי שלום,

      האמירה שלי לגבי פעילות בערוצים ישירים ברורה וגלויה.
      לגבי המסעדנות – אני חובב את תחום הבישול ומתנסה בו להנאתי.
      תודה לך.

      הגב
  5. שם

    יאמי

    הגב
  6. אלי גושן

    מלבד המתכון הטעים והפוסט המחכים (כמו גם הפוסט הקודם שעסק בעולם המים הדיגיטליים) מתברר שכתוצר לוואי נחשפו כאן גם תגובות יפות ויצירתיות (ובעיקר מפרגנות -ובצדק!) של קוראי הבלוג,כך שהבונוס של כולם בעניין זה – כולל הרעיונות והתובנות – הוא כפול.

    שאפו על הכשרון הרב תחומי ועל הכתיבה הקולחת.

    הגב
    • אייל בירן

      אלי,
      תגובות הגולשים מאפשרות “רב שיח” וכך גם בונוס כפול כדבריך.
      תודה רבה לך, מקווה לפגוש בך גם בטורים הבאים,
      אייל.
      הגב
  7. יפעת ששון

    אין ספק כי הגישה ה”חריפה”, ההצגה הידידותית והמועילה ,עזרה לי היום לשכנע אדריכלית צעירה, בת 30, ו “CUT CLEAN ית” להפסיק כבר להתקשר על כל דבר לבנקאית שלה בסניף.

    הגב
    • אייל בירן

      יפעת,

      אני שמח לדעת כי הכתבה נתנה גם כלים בנושא שירות הלקוחות, ושהצלחת לעודד הלקוחה לפעול בערוצים הישירים.
      תודה.
      הגב
  8. שירי בובליל

    וואו! אני מקנאת ביכולת הכתיבה הזו, גם בשלן וגם כותב והכי חשוב שילוב מאלף של חריימה עם בנקאות ישירה! מילים כדורבנות, מאמר מדליק! נ.ב חריימה מצויין הוא הטריפולטיאי המסורתי הרבה שום ופפריקה חריפה… אבל זה לדעתי… נהניתי מכל מילה!

    הגב
  9. פורקס

    כתוב יפה, חכם מאוד

    הגב
    • אייל בירן

      פורקס ושירי,

      תודה רבה!
      כשכותבים על משהו שמאמינים בו, ואוהבים לעסוק בו זה יוצא קולח, וישר מהלב.
      אייל.
      הגב

שדות חובה מסומנים בכוכבית

תגובתך הועברה לצוות לאומי בלוג ותפורסם לאחר אישורה.

האם אתה מסכים?